Yvonne Verhoeven

Een gezonder leven begint met de vraag: wat heb ik nodig?

Zoals gezegd, vanaf 2012 ben ik aan het werk als gewichtsconsulent. De afgelopen 7 jaar heb ik, volgens een bestaand concept, cursussen over voeding,  beweging en leefstijl verzorgtDaarmee heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen naar een gezonde leefstijl en veel verhalen gehoord waarom dat ook wel lastig is.

 

Ik geloof namelijk dat veel mensen die een struggle hebben met hun gewicht of eetpatroon een verhaal hebben. Een verhaal wat verder gaat dan verkeerd, ongezond, teveel en/of onregelmatig eten. Nee, het is een verhaal wat er toe doet. Niet om als excuus te gebruiken, want dat helpt je niet, maar waarvan het fijn is als daar naar geluisterd wordt.


Wat je probleem rondom eten of je gewicht ook is, zonder oordeel gaan we kijken naar jouw voedingspatroon, ga ik luisteren naar je verhaal en gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt. Vandaaruit maken we een plan. Waarmee je grip krijgt op je voeding, en meer inzicht krijgt op wat je verder nog belangrijk voor je is. Daarmee krijg jij de regie weer in handen.

Uit eigen ervaring weet ik dat het fijn is als er naar je verhaal geluisterd wordt. Ook weet ik dat het onduidelijk kan zijn waar je behoefte aan hebt, dat je niet goed weet wat je nodig hebt en dat grenzen stellen lastig kan zijn. Maar ook weet ik dat het fijn is als je dat wel weer kunt.

Door mijn kennis en ervaring voel ik, dat ik voldoende bagage heb om mijn vak met vertrouwen uit te oefenen.

Je bent van harte welkom.

1989-1994 : HBO Jeugdwelzijnswerk in Maastricht.

2011 : Opleiding LOI Gewichtsconsulent

2012 : Opleiding LOI Begeleiding van kinderen.

2015 : Workshop emotie eten bij Ammerlaan Praktijk

2016 : Emotie eten de baas bij Fenna Janssen

2016 : Coachend begeleiden voor voedingsprofessionals bij Fenna Janssen

2019 : Slaap coaching A plus opleiding

2018 – 2020 : Opleiding tot Energetisch Systeem Therapeut in Soerendonk

2019 : Opleiding LOI Ouderen en Voeding