Yvonne Verhoeven

Een gezonder leven begint met de vraag: wat heb ik nodig?

Zoals gezegd, vanaf 2012 ben ik aan het werk als gewichtsconsulent. De afgelopen 8 jaar heb ik, met veel plezier, cursussen over voeding, beweging en leefstijl gegeven. Daar heb ik de “afvaller – lijner” leren kennen. Wat mij vooral is bijgebleven is dat de meeste erg hun best deden. En ook al werden de adviezen opgevolgd, niet iedereen bereikte zijn doel of wist het resultaat te behouden. Na verloop van tijd viel men terug in oud gedrag en daarmee kwamen de kilo’s er weer aan.  Vaak nadat er iets was gebeurt in je ritme, rust en/of regelmaat. Of wanneer de stok achter de deur weg viel. Frustratie en moedeloosheid waren het gevolg. 

Wat mij ook is opgevallen is dat bijna iedereen een verhaal had. Een verhaal wat verder gaat dan verkeerd, ongezond, teveel en/of onregelmatig eten. 

Nee, het is een verhaal wat er toe doet, en waar jij misschien nog iets mee mag of moet. 

 

Wat je probleem rondom eten of je gewicht ook is, zonder oordeel gaan we kijken naar jouw voedingspatroon, ga je opnieuw kijken naar je eigen verhaal en samen gaan we op zoek naar wat jij nodig hebt. Ik heb daarvoor een cursus gemaakt waar theorie en gevoel samen komen. We beginnen met een voedingsplan, waarmee je grip krijgt op je voeding. En van daaruit ga ik je, stapje voor stapje, meer in contact brengen met je gevoel. Zodat je meer inzicht krijgt in waar jij behoefte aan hebt. Daarmee krijg jij de regie, rondom eten, weer in handen. En dat is wat ik iedereen gun. 

Je bent van harte welkom! 

1989-1994 : HBO Jeugdwelzijnswerk in Maastricht.

2011 : Opleiding LOI Gewichtsconsulent

2012 : Opleiding LOI Begeleiding van kinderen.

2015 : Workshop emotie eten bij Ammerlaan Praktijk

2016 : Emotie eten de baas bij Fenna Janssen

2016 : Coachend begeleiden voor voedingsprofessionals bij Fenna Janssen

2019 : Slaap coaching A plus opleiding

2018 – 2020 : Opleiding tot Energetisch Systeem Therapeut in Soerendonk

2019 : Opleiding LOI Ouderen en Voeding