Energetisch Systeem Therapeut

Een gezonder leven begint bij een basis die in balans is

Zoals gezegd, als gewichtsconsulent help ik je op weg met het aanleren van een passend voedings- leefstijlpatroon.

Maar, veel mensen vallen vroeg of laat weer terug in hun oude gedrag, zonder te weten waarom dit gebeurt. Behalve dat de kilo’s er weer bij komen geeft je dat op wat voor manier dan ook een vervelend gevoel.  

Daarom ben ik mij gaan verdiepen in de echte vraag die daar achter schuilgaat. 

Dit heb ik gedaan door een opleiding Energetisch Systeem Therapie te volgen. Door mijn kennis en ervaring samen te voegen heb ik een uniek aanbod. Daarmee gaan we het probleem rondom eten, niet eten en gewicht niet alleen benaderen vanuit informatie over voeding, beweging en leefstijladviezen, maar ook vanuit gevoel. 

Door opnieuw in contact te komen met je gevoel, gaat er iets veranderen in je basis. En daar zit, wellicht, de sleutel naar blijvende verandering. 

Ik bied je hiervoor het volgende aan:

WORKSHOP “OPVRETEN”

Je bent om op te (vr)eten – Je (vr)eet jezelf op – Je laat je de kaas van het brood (vr)eten. 

Misschien herken je het: Je hebt geen rust en regelmaat in je eten. Niet zelf de regie in wat en wanneer je eet. Soms eet je een halve dag niks en vervolgens vreet je alles op. Dat geeft irritatie, onzekerheid, schaamte en schuldgevoel. Het overkomt je telkens weer.  

Deze workshop is voor mensen die een “struggle” hebben met eten en niet eten. Met gewicht & gevoelsproblemen. In deze workshop, van ongeveer 2 uur, gaan we onderzoek doen naar “je werkelijke behoefte” die achter je drang naar of afschuw van eten zit. We kijken naar welk probleem je probeert op te lossen of vermijden met teveel of te weinig eten. 

Je werkelijke behoefte en het echte probleem (leegte of walging) heeft dan niet zoveel met eten te maken. Het gaat meestal om een gebrek aan (zelf)vertrouwen, koestering, troost, verbinding, basiszekerheid en innerlijke rust. 

Omdat je je werkelijke behoefte niet meer goed voelt is er verwarring ontstaan op wat je wel of niet nodig hebt aan eten en weet je niet meer wat te doen met eten. Je eet teveel of juist te weinig. Heb ik nu alweer honger? Of, ik heb nooit honger! En als dit maar lang genoeg duurt ontstaat er vanzelf een gewichtsprobleem wat je niet meer opgelost krijgt met het aanpassen van je eetpatroon. 

Kijk in de agenda waar en wanneer deze gepland is. 

GROEPSCURSUS BASISBEHOEFTE IN BALANS

Ben jij al lang bezig met lijnen en diëten? En wil jij heel graag afvallen? Ben jij een emotie-eter? De hele dag met eten bezig, zonder werkelijk te eten? Voel jij je niet vrij als het gaat om eten en ben je daar moe van? Wil je graag een gezonder gewicht, meer rust rondom eten of iets veranderen aan je eetgedrag? 

Maar weet je niet hoe? 

Dan is deze cursus echt iets voor jou!

In deze cursus gaan we in 7 groeps-  en 3 één op één bijeenkomsten met een klein groepje aan de slag. De bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur zijn om de week. Het hele traject duurt ongeveer vier maanden. 

In iedere groepsbijeenkomst staat 1 thema centraal. We beginnen in de 1e bijeenkomst met een weegmoment en voedingsadvies. En gaan we het hebben over basisbehoefte. Vervolgens komen we via basisveiligheid – vertrouwen & verbinding – kracht – respect & zelfaanvaarding – vrijheid & verantwoordelijkheid uit bij intuïtie & autonomie. Eenmaal daar krijg jij weer de regie handen. 

In de één op één sessie gaan we kijken naar een persoonlijk thema in een opstelling. 

Dit doen we aan de hand van:  

  • De theorie die ik heb meegekregen tijdens mijn opleiding Gewichtsconsulent.
  • De ervaring die ik heb opgedaan in de groepscursussen die ik gegeven heb over: voeding – beweging en leefstijlverandering.
  • De kennis en ervaring die ik heb opgedaan tijdens de opleiding Energetisch Systeem Therapie.
  • Door visualisatie- en grondingsoefeningen en verhalen die door mij zijn geschreven. Voor thuis krijg je opdrachten en oefeningen mee. 
  • Dit alles maakt dat je je meer bewust wordt en weer contact gaat maken met je gevoel. Daardoor kom je in je kracht. Van daaruit ga je dan op een meer natuurlijke manier eten. 

Kijk in de agenda waar en wanner deze cursus gegeven wordt. 

PERSOONLIJKE BEGELEIDING 

Vind jij het fijner om persoonlijk begeleid te worden bij deze hulpvraag?

Dat kan ook. We beginnen dan met een intake gesprek om erachter te komen wat je vraag is. Indien gewenst volgt er een weegmoment en krijg je een voedings- en beweegadvies. Daarnaast bekijken we wat je verder nodig hebt. In de consulten die daarna komen bekijken we iedere keer opnieuw wat je vraag is. Heeft dit je voorkeur bel of mail dan even. 

Je bent van harte welkom

Jezelf opnieuw uitvinden?